Osnivač udruženja Ljubiša Jovanović

Rođen je 1965. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u klasi prof. Milenka Stefanovića, a Muzičku akademiju u klasi prof. Ante Grgina. Još kao učenik srednje škole , bio je jedan od osnivača ansambla za staru muziku „Skomrasi“ i dobitnik nagrada na Republičkim, saveznim i festivalskim takmičenjima.

Od 1990 do 2002 član je ansambla za staru muziku „Muzika Antika“ i “Ars Nova“. Sa tim ansamblima je održao preko 150 koncerta i snimio 3. cd-a. Održao preko 50. humanitarnih koncerata. Sa ansamblom “Muzika Antika“  je učestvovao na Evropskom Festivalu stare muzike u Zadru, i održao koncert sa gudačkim ansamblom „Dušan Skovran“ u Sinagogi u Novom Sadu.

Početak pedagoškog rada započeo je u M.Š. „Petar Konjović“  1988. godine a zatim nastavlja sa pedagoškim radom u srednjoj muzičkoj školi “Davorin Jenko“,  „Vojislav Vučkoić“ i od 2006. godine pa do danas u srednjoj muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Beogradu.

Njegovi učenici su osvojili preko 200 nagrada na festivalima, saveznim, republičkim i međunarodnim takmičenjima u kamernim ansamblima i kao solisti (Takmičenja u Požarvecu, Jenku, Lisinkom, Konjović, Verbanja – Italija, Ankona – Italija, Bukurešt – Rumunija, Katrini – Grčka...)

Sa učenicima je održao više od 50 humanitarnih koncerata, snimao muziku i spot za radio i televiziju Beograd, Studio B, Art, Galaksija, TV 5, TV Banat...

9 učenika je nastupalo sa simfoniskim orkestrom. 3 učenika su mu ponela nagradu Beogradskog anđela, jedan Svetosavsku nagradu i jedan nagradu „EMCY“ za najboljeg takmičara na takmičenju „Konjović“ 2010. godine.

Za zajednicu muzičkih škola počeo je da radi 1990. kao sekretar žirija za drvene duvače. Potom je bio generalni sekretar takmičenja sedam puta i dva puta  predsednik organizacionog odbora. Tri godine je proveo na mestu predsednika duvača Srbije. Aktivan je član u Udruženju Muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, član upravnog odbora, stručne komisije i član žirija na takmičenjima udruženja. Radio je u organizaciji Smotra mladih talenata Srbije u Karlovcima 4 godine gde su učestvovali i njegovi učenici. Učestvovao u radu orkestra za Karminu Buranu ( 560) učesnika i  Rekvijem (750) učesnika.

Učenici su mu nastupali u salama: galerija Sanu, Kolarac, Ruski dom, Atrijum Muzeja, Narodnom Pozorišta, Domu Sindikata, Sava Centru, sala Progresa, Kulturnim centrima Kovina, Smedereva, Nisa, Leskovca....

Do danas 18 njegovih učenika zavrišilo studije ili studiraju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Nišu, Ljubljani, Torontu, Vankuveru, Mičigenu, Stavangeru, Veneciji, Temišvaru i Rimu. Održao je 33 muzičkih kampova sa preko 600 polaznika. (Aranđelovac, Kotor, S. Mitrovica, Leskovac, Čačak, Smederevo, Rudnik, Milano – Italija)

Član žirija je bio na republičkom takmičenju za klarinet i kamernu muziku u Beogradu, predsednik festivalskog žirija, na takmičenju u Verbanji  (Italija), državnom takmičenju u Skoplju, takmičenju Mercadante u Italiji, Katarini u (Grčkoj), na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, takmičenju u Požarvcu, Ubu, Lisinskom.

Osnivač je Internacionalnog udruženja ljubitelja muzike koje sarađuje sa brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima, Simfoniskog orkestra mladih koji okuplja najbolje učenike Srbije, kao i jedinstvenog orkestra klarineta u Srbiji "Bruno Brun" pri AKUD „Ivo Lola Ribar". Osnivač je kvarteta klarineta “Nevski„ koji je osvojio više specijalnih i prvih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Jedan je od osnivača Međunarodnog takmičenja“ Davorin Jenko“ u Beogradu, Simfoniskog orkestra mladih „ZORT", „Klarinet festa“ u Kotoru.

Za školsku  2007-08, 2008-09, 2009-10 god. od strane ministarstva održao je akreditovane seminare. Pohađao seminare kod J.Bokuna (Poljska), Mate Bekavca (Slovenija), Pol Mejer (Francuska), Karl Listera (Nemačка) i Bruna Di Gilorama (S.Cecilia Italija). Dobitnik je nagrade Zajednice mužičkih škola i udruženja pedagoga za ostvarene višegodišnje  rezultate. Dobitnik je nagrade za očuvanje, čast i tradiciju srpske kulture i običaja „Srpska kruna“.