Biografija mešovitog orkestra gitara “Dušan Trifunović”

Orkestar gitara, koji je član “Internacionalnog udruženja ljubitelja muzike” od 2006. godine, sastavljen je od sadašnjih i bivših učenika osnovne i srednje muzičke škole Vatroslav Lisinski iz Beograda.
  Godine 2008.  orkestar prerasta u Mešoviti Orkestar Gitara “Dušan Trifunović”, koji pored gitara ima u svom sastavu  prateće instrumente (udaraljke, harfa, ksilofon, marimba, kontrabas), soliste na instrumentima (klarinet, flauta, violončelo, horna, glas) i mešoviti hor u sastavu od 25 pevača.

Sa ovakvim strukturom raznovrsnosti instrumenata jedinstvenog zvuka i načinom izvođenja orkestarske muzike, Mešoviti Orkestar Gitara “Dušan Trifunović” je u svom sadašnjem sastavu kao takav - jedinstven u Evropi!

Orkestar gitara je učestvovao na promociji VII Guitar Art Festivala 2006 u Elington’s klubu hotela Hayatt, kao i na samom  VII Guitar Art Festivalu, sa dirigentom profesorom Michele Libraro, (Motola – Italija). Godine 2008, sa istim dirigentom nastupa na završnom koncertu IX Guitar Art Festivala u sali KNU.

Orkestar je uzimao učešće i na brojnim koncertima, kao i u salama KNU, Skupštine grada Beograda, Atrijum Narodnog muzeja, Atrijum Etnografskog muzeja, KOC „Čukarica“, radio i TV emisijama Radio Beograd, RTS, TV Studio B, Art TV...

Mešoviti Orkestar Gitara “Dušan Trifunović” dobitnik je mnogih priznanja i nagrada na republičkim takmičenjima i festivalima:

NAGRADE OSVOJENE U PERIODU 1995 – 2013

Laureat Republičkog takmičenja orkestara Srbije, Beograd 2005.

Specijalna nagrada Festivala MBŠS škola Srbije, Zemun 2002.

Specijalna nagrada na festivalu MBŠS, Zaječar 2006.

Specijalna nagrada na festivalu MBŠS, Vršac 2007.

I nagrada na Republičkom takmičenju, Beograd 2007.

II nagrada na Republičkom takmičenju, Beograd 2003.

I nagrada na festival MBŠS, Ćuprija 2008.

II nagrada na festivalu MBŠS, Subotica 1995.

I nagrada na festivalu MBŠS, Bor 1996.

II nagrada na festivalu MBŠS, Negotin 1997.

I nagrada na Republičkom takmičenju, Beograd 1999.

I nagrada na festivalu kamerne muzike, Subotica 2003.

I nagrada na Republičkom takmičenju MBŠS, Beograd 2001.

I nagrada na festivalu MBŠS, Kragujevac 2001.

I nagrada na festivalu MBŠS, Lazarevac 2005.

I nagrada na festival MBŠS, Smederevo 2012.

I nagrada na festivalu MBŠS, Pančevo 2013.

I nagrada na Republičkom takmičenju Mešovitih orkestara, Beograd 2009.

I nagrada na Republičkom takmičenju Mešovitih orkestara, Beograd 2011.